Biblijski stih dana

Dobar je Gospod, grad je u nevolji, i poznaje one koji se uzdaju u nj. Naum 1,7

 

  • Srpski
Služba „Hleb života“ Štampaj E-pošta
     „Hleb života“ je započeo s radom 1992. g., najpre neformalno, praktički u „ćakulatoriji“ naše crkve, a onda i zvanično, kao izraz saosećanja i odgovor evanđeoskih hrišćana u Beogradu na situaciju i potrebe društva. Osnovači su bili Prva baptistička crkva i Protestantska evanđeoska crkva iz Beograda.

     Do 2004. god., redovna humanitarna pomoć, psihosocijalna podrška i pomoć u samoizdržavanju pruženo je mnoštvu od preko 40.000 izbeglih i raseljenih porodica iz Bosne, Hrvatske i Kosova. Jednokratna humanitarna pomoć je pružena i velikom broju marginalizovanih grupa i pojedinca, sve uz pomoć brojnih donatora i u saradnji s različitim vladinim institucijama i nevladinim organizacijama.  
 

Program za starije

- Identifikacija i pomoć siromašnim, starijim sugrađanima kroz pružanje pomoći u kući.

- Pružanje usluga kućne nege, prevencija, saveti, medicinska pomoć;

- Zastupanje i saveti u ostvarivanju prava u lokalnoj zajednici

- Dnevni centar za starije u ulici Prote Mateje 41, za one koji žive sami ili se osećaju usamljenim, izolovanim i nekorisnim.

- Materijalna pomoć za starije siromašne

- Pružanje usluga kućnog majstora

- Rad sa oko 500 starijih lica kroz navedene vidove pomoći odvija se u opštinama:  Zvezdara, Vračar, Stari grad, Rakovica, Palilula, Novi Beograd, Zemun, Čukarica, Voždovac, Obrenovac, Pančevo.


Program za Rome

     Podrška romskoj deci u pripremi za školu, pomoć u učenju, vanškolske aktivnosti, rad s roditeljima romske dece, saradnja sa školama (5 osnovnih škola u Beogradu).
 
    Projektom je obuhvaćeno oko 400 romske dece i pri kraju je četvrte godine izvođenja. Dobio nagradu ERSTE fondacije u oblasti socijalnih integracija u konkurneciji od 400 projekata iz Regiona (www.erstestiftung.org/integration-award)
 
    Druga faza ovog projekta je odobrena od strane Švedske vlade (SIDA) sa trajanjem do Decembra 2010.

    Program podrazumeva osposobljavanje romske dece, omladine i odraslih da završe osnovnu školu. Ovim prog-ramom biće obuhvaćeno oko 400 dece i 260 odraslih.

     Program „Prevencija nasilja u škola-ma“

- Cilj projekta je da se u školama, kroz učenje prihvatanja različitosti, nastavnici, deca i škole vode ka stvaranju okurženja mira.

Očekivani rezultati programa:

- Nastavnike osposobiti da prihvate i primenjuju različitost u procesu nastave, odnosno obučiti ih da prepoznaju i spreče agresiju tj. konflikte.
 
- Decu naučiti da prepoznaju uzroke konflikta i da se bolje snalaze u konfliktnim situacijama, što će ona prenositi i na svoju okolinu.  
 
- Smanjiti konflikte u školama i razviti metod za očuvanje mira.
 
Ciljne grupe
 
- Nastavnici iz četiri odabrane škole
- Deca uzrasta od 10 do 14 godina iz oda-branih škola u Beogradu.
- Roditelji dece

„Zahvalni smo Bogu za privilegiju koju imamo da kroz sve ove programe možemo da služimo kao hrišćani u socijalnim potrebama našeg društva.

 
< Prethodno   Sledeće >

2009 -

“Ako ne vidite znake i čudesa, nećete da poverujete.” Jovan 4,48

     Težnja za čudesima je bio znak nečeg nezdravog u ljudskom mišljenju u danima kada je Gospod hodao zemljom; odbijali su dobru hranu a venuli za čudesima. Nisu hteli evanđelje koje im je bilo toliko potrebno; tražili su samo čuda. Mnogi i danas traže znake i čudesa, inače neće da poveruju. Neki govore u svojim srcima: »Moram prvo da osetim neki stres u duši, inače neću poverovati u Isusa«. A šta ako tako nešto nikada ne budeš osetio? Hoćeš li rađe otići u pakao samo zato što prkosiš Bogu koji je prema tebi postupio drugačije nego prema drugima? Drugi opet kaže: »Da sanjam nešto, ili da osetim neko veliko uzbuđenje verovao bih«. Zar vi, nedostojni smrtnici mislite da možete zapovedati Gospodu? Vi prosjaci kod Njegovih vrata, tražeći milost, hteli biste mu zapovedati i savetovati na koji način da vam pruži milost? Mislite li da će vas Gospod uslišiti? Moj Gospodar je plemenitog Duha, ali ima pravo kraljevsko srce. ON ODBIJA sva naša naređenja i deluje po svojoj neograničenoj volji. Zato, dragi čitaoče, ako je ovo tvoj problem i ako čezneš za znacima i čudesima, razmisli: nije li evanđelje samo po sebi čudo? Zar to nije čudo nad čudesima da je »Bog tako ljubio ovaj svet da je dao svog jedinorođenog Sina da ni jedan koji veruje u Njega ne pogine, nego da ima život večni?« Reči - »Ko god hoće neka dođe i pije vodu života badava«, svečano obećanje - »Ko meni dođe, neću ga isterati napolje« - bolji su nego bilo kakvi znaci i čudesa. Istinitom Spasitelju trebamo verovati. On je sama istina. Zašto tražiš dokaze verodostojnosti od Onoga koji ne može lagati? Sami demoni su izjavili da je On Sin Božji. Zar mu nećeš verovati?

Raspored bogosluženja

Bogosluženje:
Svake nedelje u 10.00h

ul. Slobodanke Danke Savić br. 33
(kod Cvetkove pijace)

 

Mailing lista

Budite stalno u toku o našim aktivnostima i novostima.
Unesite Vašu e-mail adresu: