Biblijski stih dana

Jer evo me kod vas, i gledaću vas, i bićete rađene i zasijevane. Jez 36,9

 

  • Srpski
Služba „Hleb života“ Štampaj E-pošta
     „Hleb života“ je započeo s radom 1992. g., najpre neformalno, praktički u „ćakulatoriji“ naše crkve, a onda i zvanično, kao izraz saosećanja i odgovor evanđeoskih hrišćana u Beogradu na situaciju i potrebe društva. Osnovači su bili Prva baptistička crkva i Protestantska evanđeoska crkva iz Beograda.

     Do 2004. god., redovna humanitarna pomoć, psihosocijalna podrška i pomoć u samoizdržavanju pruženo je mnoštvu od preko 40.000 izbeglih i raseljenih porodica iz Bosne, Hrvatske i Kosova. Jednokratna humanitarna pomoć je pružena i velikom broju marginalizovanih grupa i pojedinca, sve uz pomoć brojnih donatora i u saradnji s različitim vladinim institucijama i nevladinim organizacijama.  
 

Program za starije

- Identifikacija i pomoć siromašnim, starijim sugrađanima kroz pružanje pomoći u kući.

- Pružanje usluga kućne nege, prevencija, saveti, medicinska pomoć;

- Zastupanje i saveti u ostvarivanju prava u lokalnoj zajednici

- Dnevni centar za starije u ulici Prote Mateje 41, za one koji žive sami ili se osećaju usamljenim, izolovanim i nekorisnim.

- Materijalna pomoć za starije siromašne

- Pružanje usluga kućnog majstora

- Rad sa oko 500 starijih lica kroz navedene vidove pomoći odvija se u opštinama:  Zvezdara, Vračar, Stari grad, Rakovica, Palilula, Novi Beograd, Zemun, Čukarica, Voždovac, Obrenovac, Pančevo.


Program za Rome

     Podrška romskoj deci u pripremi za školu, pomoć u učenju, vanškolske aktivnosti, rad s roditeljima romske dece, saradnja sa školama (5 osnovnih škola u Beogradu).
 
    Projektom je obuhvaćeno oko 400 romske dece i pri kraju je četvrte godine izvođenja. Dobio nagradu ERSTE fondacije u oblasti socijalnih integracija u konkurneciji od 400 projekata iz Regiona (www.erstestiftung.org/integration-award)
 
    Druga faza ovog projekta je odobrena od strane Švedske vlade (SIDA) sa trajanjem do Decembra 2010.

    Program podrazumeva osposobljavanje romske dece, omladine i odraslih da završe osnovnu školu. Ovim prog-ramom biće obuhvaćeno oko 400 dece i 260 odraslih.

     Program „Prevencija nasilja u škola-ma“

- Cilj projekta je da se u školama, kroz učenje prihvatanja različitosti, nastavnici, deca i škole vode ka stvaranju okurženja mira.

Očekivani rezultati programa:

- Nastavnike osposobiti da prihvate i primenjuju različitost u procesu nastave, odnosno obučiti ih da prepoznaju i spreče agresiju tj. konflikte.
 
- Decu naučiti da prepoznaju uzroke konflikta i da se bolje snalaze u konfliktnim situacijama, što će ona prenositi i na svoju okolinu.  
 
- Smanjiti konflikte u školama i razviti metod za očuvanje mira.
 
Ciljne grupe
 
- Nastavnici iz četiri odabrane škole
- Deca uzrasta od 10 do 14 godina iz oda-branih škola u Beogradu.
- Roditelji dece

„Zahvalni smo Bogu za privilegiju koju imamo da kroz sve ove programe možemo da služimo kao hrišćani u socijalnim potrebama našeg društva.

 
< Prethodno   Sledeće >

2009 -

“Neistraživo Hristovo bogatstvo.” Efes. 3,8

     Moj učitelj poseduje bogatstva koja razum teško može shvatiti ili izraziti rečima. NEISKAZANA su. Možeš gledati, razmišljati i meriti koliko hoćeš, ali Isus je veći Spasitelj nego što možeš shvatiti. Gospod više oprašta nego što ti grešiš, spreman je da ispravi sve što prekršiš. Moj Učitelj oprašta više nego što ćeš ti priznati. Nikad ne dozvoli svojim mislima da umanje Isusovu vrednost ... Ako ga krunišeš daješ mu samo srebrnu, a On zaslužuje zlatnu krunu. Moj Učitelj, ima BOGATSTVA BLAŽENSTVA koja ti želi dati već sada. On te može voditi na zelene paše i napajati kod tihe vode. Nema lepše melodije od melodije iz Njegove frule, ako je On tvoj Pastir a ti Njegova ovca koja leži kod Njegovih nogu. Nema ljubavi kao što je Njegova: ne možeš je uporediti ni sa nebom ni sa zemljom. Poznati Hrista i biti kod Njega - to je pravi život, to je radost, to je jezgro i srž vina u kome nema taloga. MOJ Učitelj se prema svojim đacima ne ponaša grubo: daruje ih onako kao što kralj daruje. On im daje dva neba - nebo ovde dole u kom mu služe, i nebo gore - u radosti s Njim zauvek. Njegova neistražena bogatstva će se najbolje spoznati u VEČNOSTI. Na putu u nebo daće ti sve što ti je potrebno: Čvrstu odbranu u Steni, potrebni hleb i dovoljno vode. Ali tek tamo ćeš čuti pesmu pobednika i klicanje onih na gozbi, gledaćeš licem u lice slavu Onoga koga ljubiš. Neistraženo je Hristovo bogatstvo! To je melodija za pevače na zemlji i melodija za harfe na nebu. Gospode nauči nas da više i više saznajemo o Isusu, a mi ćemo dobre vesti javljati drugima.

Raspored bogosluženja

Bogosluženje:
Svake nedelje u 10.00h

ul. Slobodanke Danke Savić br. 33
(kod Cvetkove pijace)

 

Mailing lista

Budite stalno u toku o našim aktivnostima i novostima.
Unesite Vašu e-mail adresu: