Biblijski stih dana

Pismo, naime, kaže: «Svako, ko veruje u njega, neće se postideti». Jer nema razlike između Judejina i Grka; jedan isti Gospod je nad svima, bogat za sve koji ga prizivaju, jer: «Svako, ko prizove ime Gospodnje, biće spasen». Rim 10,11-13

 

  • Srpski
Služba „Hleb života“ Štampaj E-pošta
     „Hleb života“ je započeo s radom 1992. g., najpre neformalno, praktički u „ćakulatoriji“ naše crkve, a onda i zvanično, kao izraz saosećanja i odgovor evanđeoskih hrišćana u Beogradu na situaciju i potrebe društva. Osnovači su bili Prva baptistička crkva i Protestantska evanđeoska crkva iz Beograda.

     Do 2004. god., redovna humanitarna pomoć, psihosocijalna podrška i pomoć u samoizdržavanju pruženo je mnoštvu od preko 40.000 izbeglih i raseljenih porodica iz Bosne, Hrvatske i Kosova. Jednokratna humanitarna pomoć je pružena i velikom broju marginalizovanih grupa i pojedinca, sve uz pomoć brojnih donatora i u saradnji s različitim vladinim institucijama i nevladinim organizacijama.  
 

Program za starije

- Identifikacija i pomoć siromašnim, starijim sugrađanima kroz pružanje pomoći u kući.

- Pružanje usluga kućne nege, prevencija, saveti, medicinska pomoć;

- Zastupanje i saveti u ostvarivanju prava u lokalnoj zajednici

- Dnevni centar za starije u ulici Prote Mateje 41, za one koji žive sami ili se osećaju usamljenim, izolovanim i nekorisnim.

- Materijalna pomoć za starije siromašne

- Pružanje usluga kućnog majstora

- Rad sa oko 500 starijih lica kroz navedene vidove pomoći odvija se u opštinama:  Zvezdara, Vračar, Stari grad, Rakovica, Palilula, Novi Beograd, Zemun, Čukarica, Voždovac, Obrenovac, Pančevo.


Program za Rome

     Podrška romskoj deci u pripremi za školu, pomoć u učenju, vanškolske aktivnosti, rad s roditeljima romske dece, saradnja sa školama (5 osnovnih škola u Beogradu).
 
    Projektom je obuhvaćeno oko 400 romske dece i pri kraju je četvrte godine izvođenja. Dobio nagradu ERSTE fondacije u oblasti socijalnih integracija u konkurneciji od 400 projekata iz Regiona (www.erstestiftung.org/integration-award)
 
    Druga faza ovog projekta je odobrena od strane Švedske vlade (SIDA) sa trajanjem do Decembra 2010.

    Program podrazumeva osposobljavanje romske dece, omladine i odraslih da završe osnovnu školu. Ovim prog-ramom biće obuhvaćeno oko 400 dece i 260 odraslih.

     Program „Prevencija nasilja u škola-ma“

- Cilj projekta je da se u školama, kroz učenje prihvatanja različitosti, nastavnici, deca i škole vode ka stvaranju okurženja mira.

Očekivani rezultati programa:

- Nastavnike osposobiti da prihvate i primenjuju različitost u procesu nastave, odnosno obučiti ih da prepoznaju i spreče agresiju tj. konflikte.
 
- Decu naučiti da prepoznaju uzroke konflikta i da se bolje snalaze u konfliktnim situacijama, što će ona prenositi i na svoju okolinu.  
 
- Smanjiti konflikte u školama i razviti metod za očuvanje mira.
 
Ciljne grupe
 
- Nastavnici iz četiri odabrane škole
- Deca uzrasta od 10 do 14 godina iz oda-branih škola u Beogradu.
- Roditelji dece

„Zahvalni smo Bogu za privilegiju koju imamo da kroz sve ove programe možemo da služimo kao hrišćani u socijalnim potrebama našeg društva.

 
< Prethodno   Sledeće >

2009 -

“I živ pas više vredi nego mrtav lav.” Propov. 9,4

     Život je dragocen - i najskromniji život je vredniji od smrti. Ova istina je veoma značajna i na duhovnom polju. Bolje je biti posljednji u kraljevstvu nebeskom nego najveći izvan njega. Najniži stepen milosti ima veću cenu od najvišeg obrazovanja neobraćenog života. Kada Duh sveti usadi božanski život u dušu, tada je u njoj spoznaja koja prevazilazi i najbolji odgoj. Razbojnik na krstu nadvisio je Cezara na njegovom prestolu; ubogi Lazar među psima je bolji od Cicerona među senatorima; najskromniji hrišćanin u Božijim očima vredi više od Platona.
Živi svedočanstvo evanđelja, ma kako bilo jednostavno, stilski nedoterano, bolje je od najveštije pripremljenog predavanja koje nema božansku snagu i silu. Živi pas nas čuva bolje od mrtvog lava i od veće je koristi svom Gospodaru. I najjednostavniji propovednik ima veće prednosti od odličnog govornika čija je snaga samo u reči i glasu. To isto vredi i za naše molitve i celo naše hrišćansko ponašanje. Ako smo Duhom svetim oživljeni i primljeni u Bogu kroz Isusa Hrista, vredniji smo pred Bogom od velikih poduhvata bez srca. Bolje živi uzdasi, čežnje i drhtaji nego beživotne pesme i mrtav mir. Bolja je i trunka života nego potpuna smrt. Lavež paklenog psa će nas na kraju probuditi i nema većeg prokletstva od mrtve vere i mrtvog članstva u crkvi. Oživi, oživi nas, Gospode!

Raspored bogosluženja

Bogosluženje:
Svake nedelje u 10.00h

ul. Slobodanke Danke Savić br. 33
(kod Cvetkove pijace)

 

Mailing lista

Budite stalno u toku o našim aktivnostima i novostima.
Unesite Vašu e-mail adresu: