Biblijski stih dana

Ali milosti svoje neću uzeti od njega, niti ću prevrnuti istinom svojom. Ps 89,33

 

  • Srpski
Služba „Hleb života“ Štampaj E-pošta
     „Hleb života“ je započeo s radom 1992. g., najpre neformalno, praktički u „ćakulatoriji“ naše crkve, a onda i zvanično, kao izraz saosećanja i odgovor evanđeoskih hrišćana u Beogradu na situaciju i potrebe društva. Osnovači su bili Prva baptistička crkva i Protestantska evanđeoska crkva iz Beograda.

     Do 2004. god., redovna humanitarna pomoć, psihosocijalna podrška i pomoć u samoizdržavanju pruženo je mnoštvu od preko 40.000 izbeglih i raseljenih porodica iz Bosne, Hrvatske i Kosova. Jednokratna humanitarna pomoć je pružena i velikom broju marginalizovanih grupa i pojedinca, sve uz pomoć brojnih donatora i u saradnji s različitim vladinim institucijama i nevladinim organizacijama.  
 

Program za starije

- Identifikacija i pomoć siromašnim, starijim sugrađanima kroz pružanje pomoći u kući.

- Pružanje usluga kućne nege, prevencija, saveti, medicinska pomoć;

- Zastupanje i saveti u ostvarivanju prava u lokalnoj zajednici

- Dnevni centar za starije u ulici Prote Mateje 41, za one koji žive sami ili se osećaju usamljenim, izolovanim i nekorisnim.

- Materijalna pomoć za starije siromašne

- Pružanje usluga kućnog majstora

- Rad sa oko 500 starijih lica kroz navedene vidove pomoći odvija se u opštinama:  Zvezdara, Vračar, Stari grad, Rakovica, Palilula, Novi Beograd, Zemun, Čukarica, Voždovac, Obrenovac, Pančevo.


Program za Rome

     Podrška romskoj deci u pripremi za školu, pomoć u učenju, vanškolske aktivnosti, rad s roditeljima romske dece, saradnja sa školama (5 osnovnih škola u Beogradu).
 
    Projektom je obuhvaćeno oko 400 romske dece i pri kraju je četvrte godine izvođenja. Dobio nagradu ERSTE fondacije u oblasti socijalnih integracija u konkurneciji od 400 projekata iz Regiona (www.erstestiftung.org/integration-award)
 
    Druga faza ovog projekta je odobrena od strane Švedske vlade (SIDA) sa trajanjem do Decembra 2010.

    Program podrazumeva osposobljavanje romske dece, omladine i odraslih da završe osnovnu školu. Ovim prog-ramom biće obuhvaćeno oko 400 dece i 260 odraslih.

     Program „Prevencija nasilja u škola-ma“

- Cilj projekta je da se u školama, kroz učenje prihvatanja različitosti, nastavnici, deca i škole vode ka stvaranju okurženja mira.

Očekivani rezultati programa:

- Nastavnike osposobiti da prihvate i primenjuju različitost u procesu nastave, odnosno obučiti ih da prepoznaju i spreče agresiju tj. konflikte.
 
- Decu naučiti da prepoznaju uzroke konflikta i da se bolje snalaze u konfliktnim situacijama, što će ona prenositi i na svoju okolinu.  
 
- Smanjiti konflikte u školama i razviti metod za očuvanje mira.
 
Ciljne grupe
 
- Nastavnici iz četiri odabrane škole
- Deca uzrasta od 10 do 14 godina iz oda-branih škola u Beogradu.
- Roditelji dece

„Zahvalni smo Bogu za privilegiju koju imamo da kroz sve ove programe možemo da služimo kao hrišćani u socijalnim potrebama našeg društva.

 
< Prethodno   Sledeće >

2009 -

“Zašto ste zbunjeni? Zbog čega se takve sumnje rađaju u vašim srcima?” Luka 24,38


»Zašto govoriš Jakove, i kažeš Izraele: Sakriven je put moj od Gospoda, i stvar moja ne izlazi pred Boga mojega?« Gospod se brine za sve stvari, pa i ono najmanje stvorenje ima udela u Njegovom staranju. Ali On se naročito brine za svoje svete. »Anđeo Gospodnji stanuje sa onima koji se Njega boje, i izbavlja ih«. »I skupa će krv njihova biti pred očima Njegovim«. »A znamo da onima koji ljube Boga sve ide na dobro«. On je Spasitelj svih ljudi, a naročito svog naroda - neka te to uvek raduje i teši. Za tebe se naročito brine, ti si Njegovo dragoceno blago koje čuva kao zenicu svog oka. Njegov si vinograd nad kojim bdije danju i noću. »A vama je i sva kosa na glavi izbrojena«. Neka misao na Njega uguši sve kušnje i neka te teši u tvom bolu. »Neću otstupiti od TEBE niti ću TE ostaviti«. Bog govori tebi kao što je govorio svetima u staro doba: »Ne boj se, ja sam ti štit, i plata je tvoja velika«. Mnogo utehe gubimo zbog svojih navika jer primenjujemo Božija obećanja na celu crkvu umesto da ih prisvojimo za sebe. Verniče, prihvati za sebe Božiju reč i verom je prisvoji. Zamisli da Isus govori tebi: »Ali ja sam se molio za tebe, da vera tvoja ne oslabi«. Zamisli da ga vidiš kako hoda po vodi tvojih teškoća, i kaže: Ne boj se - ja sam, ne plaši se«. Divnih li Hristovih reči! Neka ti Duh Sveti pomogne da osetiš kako su ove reči rečene upravo TEBI. Zaboravi na tren sve drugo - čuj Isusov glas kako ti govori i reci: »Isus mi šapuće utehu, ne mogu da je čujem; želim da budem u Njegovoj seni i da se radujem«.

Raspored bogosluženja

Bogosluženje:
Svake nedelje u 10.00h

ul. Slobodanke Danke Savić br. 33
(kod Cvetkove pijace)

 

Mailing lista

Budite stalno u toku o našim aktivnostima i novostima.
Unesite Vašu e-mail adresu: