Biblijski stih dana

Zaista, zaista, kažem vam, ko veruje ima večni život. Jn 6,47

 

  • Srpski
Služba „Hleb života“ Štampaj E-pošta
     „Hleb života“ je započeo s radom 1992. g., najpre neformalno, praktički u „ćakulatoriji“ naše crkve, a onda i zvanično, kao izraz saosećanja i odgovor evanđeoskih hrišćana u Beogradu na situaciju i potrebe društva. Osnovači su bili Prva baptistička crkva i Protestantska evanđeoska crkva iz Beograda.

     Do 2004. god., redovna humanitarna pomoć, psihosocijalna podrška i pomoć u samoizdržavanju pruženo je mnoštvu od preko 40.000 izbeglih i raseljenih porodica iz Bosne, Hrvatske i Kosova. Jednokratna humanitarna pomoć je pružena i velikom broju marginalizovanih grupa i pojedinca, sve uz pomoć brojnih donatora i u saradnji s različitim vladinim institucijama i nevladinim organizacijama.  
 

Program za starije

- Identifikacija i pomoć siromašnim, starijim sugrađanima kroz pružanje pomoći u kući.

- Pružanje usluga kućne nege, prevencija, saveti, medicinska pomoć;

- Zastupanje i saveti u ostvarivanju prava u lokalnoj zajednici

- Dnevni centar za starije u ulici Prote Mateje 41, za one koji žive sami ili se osećaju usamljenim, izolovanim i nekorisnim.

- Materijalna pomoć za starije siromašne

- Pružanje usluga kućnog majstora

- Rad sa oko 500 starijih lica kroz navedene vidove pomoći odvija se u opštinama:  Zvezdara, Vračar, Stari grad, Rakovica, Palilula, Novi Beograd, Zemun, Čukarica, Voždovac, Obrenovac, Pančevo.


Program za Rome

     Podrška romskoj deci u pripremi za školu, pomoć u učenju, vanškolske aktivnosti, rad s roditeljima romske dece, saradnja sa školama (5 osnovnih škola u Beogradu).
 
    Projektom je obuhvaćeno oko 400 romske dece i pri kraju je četvrte godine izvođenja. Dobio nagradu ERSTE fondacije u oblasti socijalnih integracija u konkurneciji od 400 projekata iz Regiona (www.erstestiftung.org/integration-award)
 
    Druga faza ovog projekta je odobrena od strane Švedske vlade (SIDA) sa trajanjem do Decembra 2010.

    Program podrazumeva osposobljavanje romske dece, omladine i odraslih da završe osnovnu školu. Ovim prog-ramom biće obuhvaćeno oko 400 dece i 260 odraslih.

     Program „Prevencija nasilja u škola-ma“

- Cilj projekta je da se u školama, kroz učenje prihvatanja različitosti, nastavnici, deca i škole vode ka stvaranju okurženja mira.

Očekivani rezultati programa:

- Nastavnike osposobiti da prihvate i primenjuju različitost u procesu nastave, odnosno obučiti ih da prepoznaju i spreče agresiju tj. konflikte.
 
- Decu naučiti da prepoznaju uzroke konflikta i da se bolje snalaze u konfliktnim situacijama, što će ona prenositi i na svoju okolinu.  
 
- Smanjiti konflikte u školama i razviti metod za očuvanje mira.
 
Ciljne grupe
 
- Nastavnici iz četiri odabrane škole
- Deca uzrasta od 10 do 14 godina iz oda-branih škola u Beogradu.
- Roditelji dece

„Zahvalni smo Bogu za privilegiju koju imamo da kroz sve ove programe možemo da služimo kao hrišćani u socijalnim potrebama našeg društva.

 
< Prethodno   Sledeće >

2009 -     "…Pevači…  su dan i noć bili na dužnosti"   1. Dnevn. 9,33

    Dobro je bilo uređenje u hramu: svete pesme nikad nisu umukle, pevači su stalno hvalili Gospoda čija milost traje doveka. Kao što milosrđe Božije ne prestaje ni da¬nju ni noću tako i svete pesme ne treba da umuknu u bogosluženju. Srce moje, imaš lepu pouku u ovom nepre¬kidnom pevanju u hramu na Sionu jer si dužnik i zato nastoj da nikada ne prestanu tvoji hvalospevi i tvoji da¬rovi, Bog je neprekidno hvaljen u nebu gde ćeš i ti biti u svom večnom boravištu; zato već sada kliči - Haleluja! Kao što sunce oko zemlje rasprostire svoje svetlo i svojim zracima budi zahvalne vernike da zapevaju svoje jutarnje himne tako da se u redovima svetih čuju neprekidne pes¬me zahvalnice. Neka je naša zemlja ogrnuta plaštem zah¬valnosti i opasana pesmama.
    Gospod je uvek dostojan da ga proslavljamo  radi Njega samog, za Njegovo delo stvorenja i providnosti, za Njegovu dobrotu. A posebno za Njegovo delo iskupljenja i za sve one mnogobrojne blagoslove koji iz toga proisti¬ču. Uvek je dobro hvaliti Gospoda ,to ulepšava dan i osvetljava noć, obasjava trud i ublažava bol. Na zemaljsku sreću izliva posvećenu senku koja nas čuva da nas preve¬liki sjaj ne zaslepi, Zar sada nemamo o čemu zapevati? Zar da ne zapevamo radosnu pesmu o izbavljenju u pro¬šlosti ili o budućoj nadi? Zemlja daje svoje letnje plodove: seno je pokošeno, zlatno zrno čeka srp, sunce je pro¬dužilo svoj sjaj iznad plodne zemlje. Radi Isusove ljubavi završimo svoj dan sa svetom radosnom pesmom.

Raspored bogosluženja

Bogosluženje:
Svake nedelje u 10.00h

ul. Slobodanke Danke Savić br. 33
(kod Cvetkove pijace)

 

Mailing lista

Budite stalno u toku o našim aktivnostima i novostima.
Unesite Vašu e-mail adresu: